Папа Франциск призова да се поправи един ред в  най-известната

...
Папа Франциск призова да се поправи един ред в  най-известната
Коментари Харесай

Папа Франциск предложи да се промени молитвата „Отче наш“

 папа

Папа Франциск прикани да се поправи един ред в  най-известната християнска молитва „ Отче наш “, който се отнася  до изкушението.

В момента този ред звучи на български като „ и не въведи нас в прелъщение “, като  аналогични формулировки са  признати и в други езици. Според папата обаче това не е най-хубавият превод, тъй като Бог не въвежда  хората в грях.

Вместо това папата предлага да се чете този ред като „ не ни давай да попаднем в прелъщение “. Своята концепция той  показа, говорейки  в сряда вечерта по италианската телевизия.

„ Отче наш “ е единствената молитва, текстът на която, съгласно Евангелията, е даден  на учениците директно от Исус, и тя  е най-разпространената измежду вярващите християни по целия свят.

Франциск означи, че във Франция Римокатолическата черква към този момент употребява   фразата „ не ни давай да  попаднем в прелъщение “ и предложи тази процедура да се разпростре на всички места.

„ Не ми позволявай да  падна  в прелъщение – тъй като аз бъркам, а не Бог, който ме хвърля в прелъщение, а по-късно следи по какъв начин аз падам, – сподели папата в изявление за католическия ефирен канал TV2000. Отецът в никакъв случай няма да постъпи по този начин, Той  незабавно ще помогне да стана. „

В момента Католическата черква употребява в богослуженията си превод от латинския текст на Библия от  IV век, който, от своя страна, се основава на древногръцки, арамейски и еврейски текстове на Библията.

Източните църкви за книгите от Новия завет употребяват като предписание превода на истинския гръцки текст.

по материали на Би Би Си

Всъщност молитвата би трябвало да се чете по този начин:

 отченаш

Наистина ли дяволът съществува?

 

За достоверното битие на дявола свидетелства Светото Писание. Няма в книгата на живота на човечеството такава страница, на която дяволът да не е оставил своя разрушителна диря. Много световноизвестни писатели…

Цялата публикация

Третата загадка от Фатима с материализацията на Дева Мария в никакъв случай няма да бъде разкрита

 

Папа Франциск оглави меса в португалския град Фатима, с която завърши  процеса на канонизация на двете деца – овчарчета, станали очевидци на по този начин нареченото “чудо във  Фатима ” – появяването на…

Цялата публикация

Кажи “благодаря ” на Бог преди да си легнеш


Кажи благодаря на Бог преди да си легнеш. За това, че имаш дом, за това, че имаш нещо за ястие, за това, че имаш място, където да поседнеш. За това,…

Цялата статия
Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР